De stationsrestauratie in Vlissingen wordt omgetoverd tot Moluks restaurant en cateringbedrijf

Dicky Wattimena gaat als nieuwe eigenaar in oktober 2018 het restaurant omtoveren tot een uniek concept: het eerste Molukse restaurant in Zeeland onder de naam Havendorp wat verwijst naar de noodwoningen die in de jaren ’60 waren gebouwd voor de huisvesting van de Molukse gemeenschap.

“De Molukse keuken, vers, eerlijk en rijk aan smaken, gecombineerd met muziek van randstad niveau, is het concept om publiek te trekken en die mensen te verwennen met eten en muziek.

Juist dat zijn de behoeftes anno 2018, gezellig samen eten en (live)muziek luisteren, je thuis voelen, en warm ontvangen worden” aldus Dicky.

Begeleiding overname en financiering met crowdfunding

Het gehele traject van overnamebegeleiding tot de financiering met behulp van crowdfunding is succesvol begeleid door John van der Valk. Dicky en John kennen elkaar al jaren vanuit o.a. de muziekwereld. In 2017 hebben zij gezamenlijk het businessplan voor het concept verder uitgewerkt en in het voorjaar 2018 zijn de onderhandelingen gestart voor de overname van de stationsrestauratie in Vlissingen wat een geschikte locatie bleek.

Recent is de overname bekend gemaakt en is de crowdfunding campagne gestart op het platform Geldvoorelkaar.nl gebruikt voor de eerste publiciteit van Dicky’s nieuwe bedrijf. Veel eerste positieve reacties vanuit het netwerk en de investeerders van het platform geven een extra ‘boost’ aan de introductie van “Havendorp”.

De incentives die Dicky de investeerders aanbiedt, naast het rendement, is bij een bepaalde investering onder meer deelname aan een kookworkshop en een uitnodiging voor het exclusieve openingsfeest. John: “Dit is echt de extra dimensie van crowdfunding t.o.v. het traditioneel financieren en hiermee creëer je gelijk een aantal actieve ambassadeurs voor je nieuwe zaak”.

In één week tijd is de benodigde financiering door zo’n 150 particuliere investeerders volgeschreven. Dicky kijkt tevreden terug op de actieve rol die John in het gehele traject heeft vervult en wat mede heeft geleid tot de realisatie van zijn plannen.

 

 

About the author