Drie bijzondere crowdfundprojecten in de ogen van intermediair John van der Valk

Ruim een jaar is John van der Valk actief in Zuidwest Nederland als intermediair voor het succesvolle crowdfund platform Geldvoorelkaar.nl.

Intermediair John van der Valk:

“Het is bijzonder dynamisch en interessant om te zien welke projecten zich aandienen met aanvragen bij Geldvoorelkaar.nl. Inmiddels heb ik 7 projecten gepubliceerd waarvan de meeste binnen één dag of enkele dagen zijn volgeschreven! Het is een moderne en transparante manier om via een dergelijk platform vraag en aanbod van geld bij elkaar te brengen. De plannen van een MKB ondernemer worden hiermee gerealiseerd en voor de investeerders is naast rendement ook vaak de gun/fun-factor bepalend. Het platform Geldvoorelkaar.nl heeft recent de grens van 100 miljoen euro overschreden met de gerealiseerde crowdfund financieringen en is nog steeds sterk groeiende”.

“Daarnaast begeleid ik momenteel enkele ondernemers met het indienen van een financieringsaanvraag. Vaak zet ik dan samen met de ondernemer een gedetailleerde liquiditeitsprognose op om de kredietbehoefte goed in kaart te krijgen, wat bijdraagt aan een gedegen voorbereiding van de ondernemer. Deze adviesopdrachten verzorg ik vanuit mijn eigen adviesbureau Match for Business”.

Drie bijzondere projecten

Er zijn drie projecten die John van der Valk in het bijzonder wil belichten. Het zijn drie uiteenlopende projecten die John heeft beoordeeld en gepubliceerd. Deze projecten laten goed zien wat een diversiteit aan ondernemers Nederland rijk is.

Restaurant AMABLE in Kamperland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lloyd Oudeman bij de verbouwing van de kerk in Kamperland

Restaurant AMABLE is een familiebrasserie waar men zowel voor lunches als diners terecht kan. Het restaurant is gesitueerd in Kamperland. Kamperland is de grootste kern van de Gemeente Noord Beveland en staat bekend als een gastvrij dorp met veel winkeltjes. Bijzonder aan het restaurant AMABLE is het pand. Het restaurant wordt gevestigd in een kerk die meer dan 100 jaar oud is. Lloyd Oudeman uit Rilland heeft op de leeftijd van 23 jaar zijn droom kunnen waarmaken met de hulp van crowdfunding. Oudeman haalde 180.000,-  op via Geldvoorelkaar.nl met een groeilening wat goed aansluit op de kredietbehoefte in de startfase van dit nieuwe bedrijf.

Woningbouwvereniging Schuddebeurs

 

 

Woningbouwvereniging Schuddebeurs is een kleine woningbouwvereniging die zich ten doel heeft gesteld om kamers te verhuren aan expats en mensen met een kleine beurs in de regio Antwerpen. Het betreft hier een woningbouwvereniging die is opgezet door de familie Martens. Woningbouwvereniging Schuddebeurs heeft drie panden in haar bezit waarin kamers verhuurd worden.

Woningbouwvereniging Schuddebeurs heeft met crowdfunding via Geldvoorelkaar.nl 92.500,- opgehaald. Dit geld gebruikt de woningbouwvereniging om te verbouwen zodat er meer expats opgevangen kunnen worden. Opvallend aan deze funding is dat dit project zelfs binnen een half uur was volgeschreven met onder andere 2 grote investeerders van € 40.000,- en € 20.000,-.

E-Health Webcamconsult

 

 

Webcamconsult biedt de perfecte oplossing als alternatief voor de plaatsgebonden afspraak: een veilig en gebruiksvriendelijke platform voor een online video consult: beeldbellen tussen specialist en cliënt. Door de toepassing is het heel eenvoudig een online video consult met een cliënt voeren zonder dat deze perse op  locatie dient langs te komen.

Het bijzondere van dit crowdfundproject is de vorm van de lening. Via Geldvoorelkaar.nl kan je investeren in E-Health Webcamconsult middels een converteerbare lening. Inmiddels is 38.400,- opgehaald van de 250.000,- die het innovatieve bedrijf nodig heeft. Het specifieke karakter van deze financieringsvorm sluit goed aan bij het innovatieve karakter van dit bedrijf. Investeerders kunnen op een later te bepalen conversiemoment ook mede-aandeelhouder worden van deze onderneming.

About the author